Jak obliczyć pensje pracowników w czasie zamknięcia placówek gastronomicznych w związku z koronawirusem?

Jak obliczyć pensje pracowników w czasie zamknięcia placówek gastronomicznych w związku z koronawirusem?

Pytanie: Mamy wątpliwości dotyczące sytuacji gdy musimy zamknąć nasze placówki gastronomiczne z uwagi na realne zagrożenie koronawirusem. Jakie wynagrodzenie w tym momencie płaci pracodawca? Czy przestojowe? Jeżeli tak, to czy pracownik może w tym okresie korzystać ze zwolnienia lekarskiego lub urlopu wypoczynkowego?

Testuj Portal Biur Rachunkowych i magazyn Biuro Rachunkowe w praktyce przez 14 dni bezpłatnie.

To kompleksowy serwis ekspercki przeznaczony specjalnie dla właścicieli biur rachunkowych, który oferuje:

  • Portal Biur Rachunkowych – aktualności, zmiany, komentarze (w podziale na 12 zagadnień tematycznych), porady
  • Magazyn papierowy i elektroniczny
  • Indywidualne konsultacje z ekspertami
  • Osobistego Opiekuna
  • Codzienne newslettery
  • Materiały „na życzenie”
  • E-booki, zestawienia, narzędzia
Oferta specjalna »

Logowanie:

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła